Härjedalens Fjällmuseum

Ons 2018-09-26

Konsert: Duo Magnus & Irina

Magnus Holmander och Irina Serotyuk

Magnus Holmander och Irina Serotyuk belönades med första pris i Ung & Lovande 2017 med den ovanliga instrumentkombinationen klarinett och ackordeon. Vinsten består i en konsertturné. Den 26 september kommer turnén till Funäsdalen.

Magnus Holmander (f. 1993) och Irina Serotyuk (f. 1988) bildade sin duo när de gjorde sina första år på masterutbildningen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har redan skaffat sig en helt egen repertoar, mycket tack vare att Irina själv arrangerar musik för duon.

Deras repertoar sträcker sig ända från barocken till nutida konstmusik och de strävar efter att få fram mer kammarmusik som är originalskriven för ackordeon och klarinett. Programmet på Ung & Lovande-turnén innehåller bland annat ett nyskrivet verk av Andrea Tarrodi.
– Första halvan av konserten kommer att vara mer åt det klassiska hållet med verk av bl. a. Debussy, Tarrodi och Brahms. Efter paus så kommer vi att ha lite mer show-tema med bl. a. ukrainsk musik, Piazzolla och cirkusmusik av Hillborg, berättar Magnus Holmander.

BILJETTER

Ordinarie 100 kr

Medlem i Riksteaterförening 80 kr

Ungdom t om 18 år 80 kr

Förköp endast på https://www.tickster.com/sv/events/zbtnjm7upghu4tg/2018-09-26/duo-magnus-and-irina

Annars swish eller kontanter i kassan på spelkvällen.