Härjedalens Fjällmuseum

Barnaktiviteter på Fjällmuseet!

Under sommar- och vintersäsongerna anordnas kul och lärorika aktiviteter, som riktar sig till barn och föräldrar. Aktiviteterna varierar mellan säsongerna, och anpassas oftast till ett aktuellt tema eller de pågående utställningarna.

Det kan handla om att baka bröd på öppen häll i barnens egen stuga i Fornminnesparken, Lillsäterstugan. Ibland provar vi olika hantverk - att karda, spinna och tova ull eller att tälja krokar av småträd vi fällt.
Ibland ordnas lärorika skattjakter och äventyrsvandringar bland de gamla byggnaderna och militärbunkrarna i Fornminnesparken. Pyssel, knåp och experiment brukar också höra till utbudet.

Barnens egen säter (fäbod) och den Hemliga gången är inomhusfavoriter bland barnen, och passar hela året. De är populära för egen lek, under överinseende av vuxen.


Kontakta gärna Fjällmuseet för särskilda program och skolaktiviteter!


Öppettider

MUSEET

1 juli t o m den 3 oktober:
Tis - lör kl: 10.00-17.00
Söndag - måndag: STÄNGT

Enklare servering i CaféetINFORMATION

Fjällmuseet följer utvecklingen kring Corona-viruset och de direktiv som myndigheterna går ut med. För närvarande har vi lågsäsong med få besökare.

Vi önskar att du som besökare inte uppvisar luftvägssymtom samt att du undviker kontant betalning.

Vi tar emot skolklasser och bokningar enligt avtal. Skulle läget förändras kontaktar vi inbokade grupper.

Eventuella ändringar i öppettider eller program annonseras på hemsidan och på Facebook.

Turistinformationen nås endast per telefon och hemsida. För mer information se funasfjallen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster