Härjedalens Fjällmuseum

2019-05-25 kl 13:00

Bernhard Nordh-sällskapets årsmöte 2019

Författaren Bernhard Nordh vistades i Härjedalen i flera omgångar och blev god vän med den hembygdsforskande och skrivande prästen Georg Granberg. Boken Flickan från fjällbyn/Undan frostpiskan filmatiserades och spelades in i Tänndalen och Funäsdalen och Bernhard Nordh var själv uppe och följde inspelningarna på plats sommaren 1948. Nordhs tre sista böcker handlade om livet i Härjedalen när krig och ofred var vardag i slutet av 1600-talet. Böckernas huvudperson Bodil Jonsdotter var en stark och orädd kvinna som levde i gränstrakterna mot Norge.

Årsmötet hålls lördagen den 25 maj 2019 kl.13.00 på Fjällmuseet i Funäsdalen. Efter årsmötet blir det en berättarföreställning som är öppen för allmänheten. I Funäsdalen finns även Härjedalens fornminnesförening som bildades 1894 och är en av landets äldsta hembygdsföreningar. Inom projektet Gård och Säter Arkivet samlar föreningen in foton och dokument om bygden, dess människor och historia.

Mer information kommer.

Arr: Bernhard Nordh-sällskapet, se http://bernhardnordh.se/länk till annan webbplats

Nu har Bernhard Nordhs lexikon kommit i tryck, en bok som aldrig varit utgiven tidigare. Den innehåller en samling av de olika fantasifulla ordförklaringar som författaren under åren 1933-1935 publicerade i flera tidskrifter under olika rubriker, såsom Smålänningens lexikon, Svenssons lexikon och Bernhard Nordhs lexikon m.m.