Härjedalens Fjällmuseum

Tillgänglighet

Fjällmuseet finns med i Tillgänglighetsdatabasen. Klicka på den gula knappen här nedan. Där kan du planera besöket i förväg.

Du kan också få hjälp på plats i vår reception. Om du kontaktar oss i förväg kan vi oftast också ordna guide.

Tillgängligheten till museet och våra utställningarna är bra. I utomhusmiljön finns några brister, som vi försöker åtgärda.

I utställningarna är ljusstyrkan svag. Men föremålen och glasmontrarna har bättre belysning. Belysningen får inte vara för stark, eftersom de gamla föremålen måste skyddas från blekning. Föremål och texter är placerade så att de i de flesta fall passar rullstol.

Kontrasterna mellan ljus och mörker och mellan olika färger är stor. Det gör det lätt att orientera sig i den spännande utställningen.

I utställningarna finns det musik och andra ljud att lyssna till. Här finns också knappar att trycka på och föremål att röra vid. I uställningen finns också uppgifter att pröva på.

Intill museet ligger Fornminnesparken, ett friluftsmuseum med mycket gamla byggnader från Härjedalen. Genom Fornminnesparken löper en grusgång. Från museet är det uppförsbacke.

Den övre hälften av parken är däremot i jämnt plan och har lite bättre tillgänglighet. Den delen nås från parkens övre ände. Man åker i det fallet först uppför Vintergatan, som ligger intill Konsum i Funäsdalen. Man svänger sedan till höger in på Erik Fundins väg. Man parkerar vid vägens slut. Där finns gott om plats.

Information om museet uppdateras med jämna mellanrum på vår hemsida och på Facebook.

Öppettider

MUSEET

1 juli t o m den 3 oktober:
Tis - lör kl: 10.00-17.00
Söndag - måndag: STÄNGT

Enklare servering i CaféetINFORMATION

Fjällmuseet följer utvecklingen kring Corona-viruset och de direktiv som myndigheterna går ut med. För närvarande har vi lågsäsong med få besökare.

Vi önskar att du som besökare inte uppvisar luftvägssymtom samt att du undviker kontant betalning.

Vi tar emot skolklasser och bokningar enligt avtal. Skulle läget förändras kontaktar vi inbokade grupper.

Eventuella ändringar i öppettider eller program annonseras på hemsidan och på Facebook.

Turistinformationen nås endast per telefon och hemsida. För mer information se funasfjallen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster