Starta företag

Här finns information om hur du kan starta ditt företag och förverkliga dina idéer och vilka möjligheter det finns för att utveckla just din verksamhet.

Rådgivning och information

Vi på näringslivsavdelningen kan ge stöd i starta eget-processen och berätta om olika kommunala tillstånd som är aktuella för din verksamhet samt tipsa om kontakter som kan vara värdefulla när du startar.

På verksamt.se finns tips och råd för att starta företag. Du kan gå igenom deras checklista så att du inte missar något viktigt och räkna igenom de olika kalkylerna. Verksamt.se är en tjänst med information från Skatteverket, Tillväxtverket och Bolagsverket.

Nyföretagarcentrum ger dig konkret hjälp med rådgivning, att utveckla din affärsidé, analysera marknaden och upprätta en affärsplan. För dig som ska starta eget företag har Härjedalens kommun avtal med Nyföretagarcentrum för kostnadsfri rådgivning.

Hos Region Jämtland-Härjedalen och Länsstyrelsen finns företagsstöd att söka för vissa verksamhetsområden och vi hjälper gärna till att guida dig som vill söka stöd.

Bra information finns även hos Almi företagspartner och Arbetsförmedlingen.

Är ni flera som är intresserade av att starta företag tillsammans i kooperativ form kan ni få rådgivning genom Coompanion.

Om du är innovatör eller uppfinnare finns innovationsrådgivning hos Almi och de kan även vara till hjälp när du utvecklar en ny idé. Svenska uppfinnareföreningen kan också vara bollplank. Vill du skydda din idé ska du prata med Patent- och registreringsverket.

Senast uppdaterad: 1 oktober 2020 08:56
Redaktör för sidan: Helena Åkerlind
Faktaansvarig (syns endast i edit-läge): Saknas